Julmazli Dot Com

Dimana Dunia Online Dan Offline Bertemu..

By

Pautan Ke Laman Permohonan PPG Ambilan 2012!

SUKACITA dimaklumkan bahawasanya pihak Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa guru-guru lepasan diploma yang sedang bertugas dimana-mana sekolah rendah di seluruh pelusuk negara untuk memohon Program Pensiswazahan Guru – PPG Ambilan 2012 anjuran KPM.

Program PPG Ambilan 2012 adalah selama tempoh 4 tahun. Program PPG Ambilan 2012 ini direkabentuk sedemikian agar sesuai dengan situasi guru yang tinggal di pedalaman dan jauh daripada pusat-pusat pengajian di samping kesibukan menjalankan tugas-tugas hakiki dan keluarga.

Serba ringkas mengenai program ini: Program Pensiswazahan Guru (PPG) 2012 merupakan kesinambungan daripada rancangan pembangunan pendidikan dalam RMKe-9 yang mula dilaksanakan dalam tempoh RMKe-10 (2011-2015). Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma (PPPLD) yang mengikuti pengajian dalam program PPG perlu mendapat Surat Kelulusan Belajar (surat kebenaran) daripada KPM.

*Nota penting: Permohonan PPG Ambilan 2012 hanya dibuka bermula 17 Oktober sehingga 27 November 2011 sahaja! Harap maklum. Jadi kepada para Pegawai Pendidikan Lepasan Diploma yang berkelayakan dan berminat meneruskan pengajian, tuan-tuan dan puan-puan boleh mengemukakan permohonan melalui pautan di bawah:

>> Pautan Permohonan PPG Ambilan 2012 <<

(Pautan di atas sudah dinyahfungsikan oleh pihak KPM)

*Update Terkini: Keputusan permohonan PPG 2012 sudah diumumkan pada 16 Januari 2012 yang lepas. Jadi sekiranya anda belum menyemak keputusan, bolehlah berbuat demikian dengan menyemak di bawah:

>> Pautan Semakan Keputusan Permohonan PPG Ambilan 2012 <<

P/s: Selamat mengikut program PPG Ambilan 2012 dan kembali belajar semula cikgu-cikgu.. :)

One Response to Pautan Ke Laman Permohonan PPG Ambilan 2012!

  1. BERHARAP PERMOHONAN SAYA DAPAT DIPERTIMBANGKAN…

    [Balas]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge